Pagina wordt geladen ...
openingstijden ma t/m vrij 09:00 tot 18:00 | za 10:00 tot 17:00
locatie van Vlissingenstraat 43b | 9403 BB Assen
logo feedbackcompany
logo feedbackcompany

Kwalitatief hoogwaardige occasions
de beste service snelle levertijd eerlijke prijzen
altijd een goed bod op uw huidige auto

Bekijk alle occasions Contact opnemen

Hoe kan ik mijn brandstofverbruik berekenen?

De brandstofprijzen zijn weer redelijk hoog. Om inzicht te krijgen in uw verbruik, of om zakelijke en privé kilometers te kunnen scheiden, is het nodig om uw brandstofverbruik te berekenen. Bij autohuis Bakker vragen de klanten vaak hoe dat moet. Het lijkt misschien erg lastig, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. 

Autohuis-Bakker-8

Eerst voltanken

Voor een goede berekening is eerst een volle tank nodig. Zet na het tanken de dagteller op nul. Wanneer u geen dagteller heeft, noteert u de meterstand van dat moment. De volgende meting doet u wanneer u weer gaat tanken. Rijd net zolang met de auto tot de tank bijna leeg is. Het is ook mogelijk een berekening te doen wanneer u minder brandstof heeft gebruikt, maar dan is het resultaat van de berekening minder nauwkeurig. 

Formule om uw brandstofverbruik te berekenen

De formule van de berekening is als volgt: deel het aantal gereden kilometers door het aantal liter verbruikte brandstof. Het getal dat op uw dagteller staat is het aantal verreden kilometers. Heeft u geen dagteller en heeft u de beginstand genoteerd? Kijk dan nu wat de eindstand is en trek daar de beginstand af. Zo heeft u het aantal verreden kilometers berekend. 

Een voorbeeld

Stel u heeft geen dagteller. U heeft net getankt en uw tankinhoud is 50 liter. De kilometerteller staat op 22.500 km. Als uw tank bijna leeg is, is uw tellerstand 23.089. U heeft dus 589 kilometer verreden (23.089-22.500 = 589) en er is ongeveer 50 liter opgegaan. Het verbruik is dan 589:50 = 11,78 km/l. Met dit getal berekent u ook de kosten voor u ritten. Stel u heeft 50 kilometer gereden. 50:11,78=4,25 liter. U vermenigvuldigt dit met de prijs voor de brandstof en heeft zo de kosten voor uw rit. 

Veel succes! 

Heeft u een vraag? Bekijk onze occasions

Wat onze klanten over ons zeggen

Kwalitatief hoogwaardige occasions | De beste service | Snelle levertijd | Eerlijke prijzen | Altijd een goed bod op uw huidige auto