Pagina wordt geladen ...
openingstijden ma t/m vrij 09:00 tot 18:00 | za 10:00 tot 17:00
locatie van Vlissingenstraat 43b | 9403 BB Assen
logo feedbackcompany
logo feedbackcompany

Kwalitatief hoogwaardige occasions
de beste service snelle levertijd eerlijke prijzen
altijd een goed bod op uw huidige auto

Bekijk alle occasions Contact opnemen

Wanneer is een auto zuinig

Een energiezuinige auto is beter voor het milieu en uw portemonnee. Met een energieverslindende auto bent u niet alleen meer kwijt aan brandstof maar ook aan belastingen. Dat is wel iets om op te letten dus. Maar wanneer wordt een auto eigenlijk zuinig genoemd? 

Bekijk onze occasions

showroom-voor-Fiat-Opel
Peugeot-Autohuis-Bakker
 

Kleinere auto’s zijn zuiniger

De kleinere auto's zijn het meest energiezuinig. Doordat ze licht en compact zijn, rijden ze vaak wel 1 op 22! Toch zijn er ook grotere auto’s die niet veel brandstof verbruiken. Elk jaar kunt u bij de ANWB een overzicht van de zuinigste auto's vinden.

Energielabel

Ook autofabrikanten besteden tegenwoordig veel aandacht aan de energiezuinigheid van de nieuwe ontwerpen, aangezien 'brandstofslurpers' nauwelijks meer verkocht worden. Om het voor de consument eenvoudiger te maken, zijn de energielabels ingevoerd. Energielabel A wordt daarbij toegekend aan de meest zuinige auto. Bij de toekenning van de labels wordt uiteraard ook rekening gehouden met de klasse van het voertuig, aangezien het anders appels met peren vergelijken is. Door bij de aanschaf van uw auto op het energielabel te letten, kunt u in de toekomst dus veel benzine en brandstof besparen! 

Zuinig rijden

Zuinig rijden begint dus al bij de aanschaf van uw voertuig. De autoverkoper zal u kunnen vertellen wat het verbruik is van de auto van uw keuze. Maar u kunt het ook zelf nagaan door een kentekencheck te doen. Op verschillende websites kunt u (gratis) het kenteken invoeren en ontdekken wat het brandstofverbruik is. 

Daarnaast kunt u zelf ook benzine en brandstof besparen door uw rijgedrag aan te passen, door bijvoorbeeld niet te snel op te trekken en wat eerder het gaspedaal los te laten wanneer u moet stoppen. 

Kortom, een auto is zuinig wanneer het energielabel A of B én een goede chauffeur heeft!

Zuinige auto’s bij Autohuis Bakker in Assen

Bent u benieuwd welke occasions wij in ons assortiment hebben en welke daarvan zuinig zijn? Kom eens langs in onze showroom voor vrijblijvend advies of neem contact met ons op via de website. 

Meer weten?

Wat onze klanten over ons zeggen

Kwalitatief hoogwaardige occasions | De beste service | Snelle levertijd | Eerlijke prijzen | Altijd een goed bod op uw huidige auto